Sunday, May 30, 2010

"Let your toes follow your fingertips - give them BREATH ;)"Защо приемаме за нормално "голи ръце" дори зиме, а се "вкарваме" в обувки (сандали, чехли, japan-ки) - целогодишно?


6 comments:

Десислава Дамянова said...

"Еволюционисткият отговор" естествено би бил: Защото не ползваме ръцете си при ходене ;)

chris said...

Според мен еволюционистки отговор не е възможен, защото въпросът се отнася в най-общ смисъл до облеклото. А то е във висока степен символно продължение на "социалното" тяло, не на телесното. От тази гледна точка и носенето на ръкавици можеше да бъде безусловен код в определени среди и при определени обстоятелства.

Десислава Дамянова said...

Хи-хи, това бе застраховка с/у "остро-и-не-дотам-умници", а постоянното носене на ръкавели/маншони си е код на куртоазията.
Виж сега какво пост-вам като отгвор на въпроса откъде се е прехвърлила пеперудката (тя направи "еволюционен скок" от еко-обувката към "облечената" ми с пръстени ръка:)

chris said...

Хубаво, ама нещо не схванах посланието...

Десислава Дамянова said...

Явно твърде "дзен" го карам напоследък: за да не кажа, че посланието се състои в "липсата на поука", пояснявам - пеперудата следва естеството и се прехвърля от планинарската обувка към "голите" пръсти...So, people, let your toes follow your fingertips - give them BREATH ;)

chris said...

Ясно :). Нещо бавно загрявам понякога... :)