Monday, August 23, 2010

"София диша" - 22.08.2010: "Шишман" като босоходна зона?

Обувките пречат на свободното дишане - това се усеща най-добре, когато човек се потопи в духа на събитието "София диша", проведено за втора поредна неделя на столичната улица "Шишман". В този контекст босоходещите изглеждаха не просто като нормална част от шареното многообразие, а очевидно будеха симпатии. Което рядко би им се случило в делничен ден, когато намръщени и забързани хора се блъскат в градския транспорт и метрото, или, тракайки на високи токчета или в лъснати строги обувки, делово и припряно водят служебни разговори по мобилния, докато стремглаво се носят към поредната сделка, с която да си осигурят възможността за още по-скъпи и ненужни дрешки от мола, ново технологично чудо, което ще престане да ги впечатлява само след няколко дни кликане по опциите, нови обувки с още по-висок ток, още по-неудобни от предишните...

Очевидно събитието "София диша" показва една друга възможна София и един друг тип общуване, каквото рядко ни се случва. И възможност лесно да открием и спонтанно да заговорим хора, с които сме си станали симпатични, имаме общи интереси и хобита или ни е харесало нещо в, около или върху тях- рисуване, танц, походка, дреха, стил, жест, воденото на разходка куче.... :).
1 comment:

milenaaaaa said...

...чудесно се чувствах боса по надявам се бъдещата босоходна зона "шишман"...малко ми напомняше на ходене по мидени черупки..