Wednesday, May 29, 2013

Босоходството като забавление - репортаж от Стефани Гавраилова

Наскоро бях в Германия, но едно от местата извън тази страна, които исках да посетя, беше големият парк за босоходство Литеберг (Цутендаал, Белгия). Бях гледала видео от този парк, което много ми беше харесало. Когато пристигнах в Германия, проверих точния адрес на парка. Оказа се, че подобни на белгийския паркове за босоходство има из цялата страна, в която се намирам! Нямах възможност да посетя никой от тях, защото най-близкият до нас беше на повече от 100 километра. През следващите дни посетих няколко известни и не толкова известни паркове в околността, които по принцип не бяха специално предназначени за босоходство.
Бях много приятно изненадана от това, че във всички тези паркове имаше специални места за босоноги. Бяха сложени различни настилки, по които да се ходи с боси крака, като например камъчета, пясък, пръст, трева, листа и др.




















Освен многото различни полезни аспекти на босоходството, за които може много да се пише и говори, то самото има и една друга страна -  забавлението. Мисля, че всички тези места, специално направени за босоходство, имат за цел да ни внушат и това.



No comments: